Hoe vind je de juiste locatie voor een event?

De beleving van een evenement wordt voor een groot deel bepaald door de locatie. Maar hoe vind je de juiste locatie en waar moet je allemaal aan denken bij het kiezen van de locatie voor je event?
De sfeer, uitstraling en bereikbaarheid zijn belangrijke factoren die je bedrijfsfeest, relatiedag of kennisevent kunnen maken of breken.  Een goede locatie vinden voor je evenement kan dus een enorme uitdaging zijn en je moet met veel dingen rekening houden waardoor je snel het overzicht kwijt kunt raken.
In deze blog geef ik een aantal tips om tot de beste locatie voor je evenement te komen! 

Doel evenement
Bepaal eerst wat het doel van je evenement is en met welk gevoel je je bezoekers weer naar huis wilt laten gaan. Heeft het event een zakelijk karakter of gaat er echt een feestje gevierd worden? Welke activiteiten wil je laten plaatsvinden? En welke faciliteiten heb je nodig?  Het is belangrijk dat het type evenement dat je wilt gaan organiseren past bij de locatie. 

Ligging/bereikbaarheid locatie
Uiteraard wil je dat er zoveel mogelijk bezoekers naar je georganiseerde event komen en dan is de ligging van de locatie ook een belangrijk aandachtspunt. Onderzoek waar je potentiële bezoekers vandaan komen en kies een locatie die gunstig gelegen is. Houd ook rekening met de bereikbaarheid en de parkeergelegenheid. 

Eten & drinken
Zorg voor goed eten & drinken! Tijdens de meeste events of zakelijke meetings komt er ook een hapje en/of drankje aan bod. Eten is nodig en doet het altijd goed; het is een moment waarop bezoekers kunnen ontspannen en kunnen genieten van een culinaire onderbreking. Controleer altijd goed of het aanbod van de locatie aan jouw wensen en eisen kan voldoen. Toch liever je eigen, vertrouwde cateraar meenemen? Informeer bij de locatie naar de mogelijkheden. 

Begin op tijd!
Begin tot slot op tijd met de organisatie van je event! Zodra je weet wat voor evenement je wilt gaan organiseren, hoeveel gasten je wilt uitnodigen en wat het budget is, kan de zoektocht naar de juiste locatie van start! Houd er rekening mee dat je minimaal 4 tot 6 maanden van te voren een locatie moet reserveren. Dan heb je nog voldoende tijd om alle andere zaken te regelen.

Binnenkort een event te organiseren? Maar eigenlijk geen tijd en houd je je liever bezig met je eigen werkzaamheden? Dan gaan wij graag vrijblijvend met je in gesprek